HERNIE INGHINALĂ GIGANTĂ. TRATAMENT CHIRURGICAL.

Prezentarea unui caz clinic de hernie inghino-scrotală dreaptă giganta, cu evoluție de lungă durată.

Citește mai mult  

CHIST OVARIAN GIGANT: 30 cm

Chisturile ovariene sunt de cele mai multe ori asimptomatice și sunt descoperite accidental la un control ginecologic de rutină sau la o ecografie pelvină. Uneori pot exista anumite simptome cum ar fi: dureri pelvine, discomfort abdominal, dureri în timpul contactului sexual. Un chist ovarian mare se poate rupe, ceea ce duce la apariția durerii abdominale, provocând o sângerare severă sau minoră. Durerea abdominală instalată brusc poate fi cauzată de torsiune de ovare. Aceasta este o urgență medicală, deci este nevoie de un consult de specialitate imediat.

Citește mai mult  

CURA LAPAROSCOPICĂ A HERNIEI INGHINALE - PROCEDEU TAPP

Cura laparoscopică a herniei inghinale - procedeu TAPP - Avantaje: 1-2 zile de internare, 3 cicatrici de 5/10 mm, dureri minime, reluarea mobilității și a alimentației în seara operației si a activității profesionale după o săptămână, fără risc de recidivă suplimentar.

Citește mai mult  

DESPRE HERNIA INGHINALĂ, PE ROMÂNEŞTE

O durere bruscă sau o jenă apărută în regiunea inghinală (la "stinghie") te poate sâcâi timp de luni întregi. Ea poate apărea după un efort de ridicare sau după o zi obositoare " în picioare" și, după un timp, se poate însoți de apariția unei "umflături" în acea zonă, dureroasă mai ales la tuse și la strănut şi care se reduce la apăsare. Să trecem în lumea termenilor medicali, spunând că simptomele de mai sus sugerează o hernie inghinală.

Citește mai mult  

CURA LAPAROSCOPICĂ A EVENTRAŢIEI

Eventraţia reprezintă exteriorizarea unor organe din cavitatea peritoneala (epiploon, intestin subtire, colon), printr-un orificiu dobândit cu ocazia unei intervenţii chirurgicale sau a unui traumatism abdominal. Prezentarea unui material video despre tehnica laparoscopică IPOM+.

Citește mai mult  

DESPRE HERNIA INGHINALĂ - CE ESTE? CUM O TRATĂM? + PREZENTARE DE CAZ

Hernia inghinală reprezintă exteriorizarea unui organ din cavitatea abdominală printr-un punct slab preexistent de la nivelul peretelui din regiunea respectivă. Prezentarea generala a herniei inghinale și a unui caz clinic.

Citește mai mult  

DIASTAZIS DE MUȘCHI DREPȚI ABDOMINALI - CURA LAPAROSCOPICĂ, PREZENTARE DE CAZ

Diastazisul mușchilor drepți abdominali = creșterea a mai mult de 22 mm a distanței între cei doi mușchi drepți abdominali.

Citește mai mult  

TEHNICA eTEP PENTRU CURA CHIRURGICALĂ A HERNIILOR ȘI EVENTRAȚIILOR

Material despre tehnica eTEP - eficienţă maximă în tratamentul defectelor de perete abdominal anterolateral (diastazis, hernie epigastrică, ombilicală, inghinală, eventraţii mici/medii).

Citește mai mult  

CANCERUL OVARIAN

Cancerul ovarian reprezintă 3-4 % din cazurile neoplazice la femei, ȋn special peste 60 de ani.

Citește mai mult  

APENDICITA ŞI PRIMA IUBIRE

Apendicita acuta reprezinta inflamatia apendicelui cecal, un diverticul de lungime variabila, al carui perete este format din toate cele patru straturi ale tubului digestiv (mucoasa, submucoasa, musculara si seroasa), inserat pe cec (portiune initiala a colonului), in apropierea locului de implantare a ileonului (parte terminala a intestinului subtire – la aproximativ 2 cm de valva ileocecala).

Citește mai mult  

DESPRE ANESTEZIE, DINSPRE CHIRURGIE

O operaţie fără anestezie este un nonsens; şi, deşi de multe ori ne tachinăm colegii anestezişti prin sintagma “oamenii vin la spital să se trateze, nu să se anestezieze”, fiecare medic chirurg are nevoie de susţinerea colegilor anestezişti, la fel de mult ca un tenor de suportul orchestrei: fără această acoperire făcută cu ştiinţă şi armonie s-ar auzi foarte multe ţipete…

Citește mai mult  

RĂZBOI CANCERULUI (I)

"Omul este măsura tuturor lucrurilor" (Protagoras) Dar când organismul uman îşi pierde măsura? Excesul poate afecta, într-adevăr, atât conştiinţa, cât și fibra intimă a omului, cu efecte diferite. Ego-ul nemăsurat invadează viața celor din jur, iar înmulțirea necontrolată a celulelor poate invada viața proprie, purtând numele de cancer. Neplăcut chiar şi să citiţi acest cuvânt, nu-i așa?

Citește mai mult