Pentru constipație si scădere in greutate clar, ne luăm ceaiuri de crușin si laxative la greu, chiar dacă tumora iese prin piele. 

Febră 38-39 cu dureri de mușchi în era preCovid?Antibiotic nene, mă pricep , mi-l iau eu de la colț si mi-l dau 7 zile, până recunoaste virusull gripal ca e streptococ. 

Crize biliare repetate cu ecografie cu pietre  la fiere? Asta e consacrată, tratamentul e clar, mămăligi fierbinți sub coaste si ulei de măsline cu sâmburi cu tot, să crape pancreatita acută de ciudă la concurență cu icterul mecanic. 

Ce, ne ducem a doctor dacă suntem palizi ca hârtia și amețim ? Luăm un metoclopramid, că e bun la orice și a luat și soacra lui Gicu când i-a fost greață.


Sigur, știm să ne automedicăm. Tone de paracetamoale, nurofene și algocalmine ( pluralul nu e întâmplător) au înghîțit burțile noastre autodidacte. 

Doar fruntea noastră are o problemă. Nu suportă, mă-nțelegi, o mână neautorizată la capatul termoscanner-ului.

 Lasă ca triajul epidemiologic e o noțiune pe care mai bine o combatem cu postări colorate ca mărgelele pentru sălbatici decăt s-o citim. 

Lasă ca nu știm diferența între temperatura centrală, axilară, periferică sau ( ptiu, apără și păzește, că mâine poimâine ne obligă Oculta), intrarectală.

Dar dincolo de fireasca noastră temere că ni se implementează între cele 2 emisfere codul de bare de la berea cumpărată, să ne facem curaj, bravi urmași ai lui Zamolxe, când infraroșul fără diplomă ne  ținteste zona frontală: există posibilitatea, ca dincolo de tăblia osoasă, să găseasca un misterios gol care să ducă la tunelul energetic din Bucegi....

Epidemie de (co)vid cerebral online.